Все про чай
Способи заварювання та споживання чаю

Загальні рекомендації щодо заварювання чорного чаю:
- Використовувати для заварювання нагрітий окропом керамічний посуд.
- Для заварювання брати джерельну або артезіанську воду, яка щойно закипіла.
- Не кип'ятити воду два або більше разів.
- Припиняти кипіння, коли вода тільки починає кипіти.
- Не заливати чай окропом — дати воді трохи охолонути (виняток — чаї з Грузії, Азербайджану та Туреччини краще заливати саме окропом, або навіть прокип'ятити).
- Не використовувати заварку, яка стоїть тривалий час — півгодини та більше — це шкідливо для здоров'я. Найкращі властивості у чаю — перші 5-7 хвилин.
Стандартизовані рекомендації щодо заварювання.
Відповідно до міжнародного стандарту ISO 3103, що стандартизує заварювання чаю, є ось які рекомендації:
- Заварювати киплячою водою з розрахунку 2 г чаю на 100 мл окропу.
- Заварювати 6 хвилин.
- Додавати молоко у чай, коли він охолоне до 65-80 °C.